O stare tiroidiană subactivă apare atunci când glanda tiroidă nu produce cantități suficiente de hormon tiroidian care reglează metabolismul organismului.
Simptomele pot include creșterea în greutate, oboseală, depresie, concentrare slabă, piele uscată și constipație. Hipotiroidismul, dacă este netratat, va cauza dificultăți în scăderea în greutate, dar după tratamentul adecvat, acest lucru ar trebui să se îmbunătățească.
Atunci când o persoană ia medicamente tiroidiene, este încă important să includă orientările nutriționale pentru a îmbunătăți efectul medicamentelor și pentru a îmbunătăți simptomele hipotiroidismului.
Cu un tratament combinat, modificările dietetice și stilul de viață, aceste simptome pot fi evitate.
În cele mai multe cazuri, hipotiroidismul este cauzat de o boală autoimună numită boala lui Hashimoto. Aceasta are o componentă genetică puternică în care sistemul imunitar atacă glanda tiroidiană, astfel încât acesta este locul în care legumele și fructele pot împacheta un pumn în îmbunătățirea sistemului imunitar.
Toate fructele și legumele conțin fitonutrienți puternici care susțin un sistem imunitar sănătos. Datorită inflamației unei boli autoimune, este important să se reducă inflamația cu antioxidanți.
Seleniu. Consumul de alimente bogate în seleniu, cum ar fi nuci, crustacee, ouă, semințe de floarea soarelui și usturoi, vor ajuta la menținerea unui metabolism sănătos. Conținutul de seleniu variază în funcție de conținutul de sol, unele regiuni geografice fiind foarte scăzute.
Iod: Funcția tiroidă sănătoasă necesită, de asemenea, nivele adecvate de iod, o urmă minerală, necesară organismului pentru sinteza hormonilor tiroidieni. Consumul de alimente bogate în iod, cum ar fi alge marine, pește marin, ananas, sare de mare iodată, spanac și salată.
Stresul poate fi un factor major care poate avea un impact negativ mare asupra hormonilor tiroidieni și poate declanșa activitate autoimună. Angajați-vă pentru a stresa tehnici de gestionare, cum ar fi meditație, yoga, băi calde, exerciții fizice, lectură și alte activități relaxante.
Evitați glutenul dacă aveți intoleranță. Există o serie de studii care indică faptul că bolile autoimune, în special boala lui Hashimoto, pot fi legate de intoleranța la gluten sau de boala celiacă.
Evitați zahărul, cofeina, alimentele prelucrate rafinate, conservanții, aditivii și culorile sintetice cât mai mult posibil.
Uleiul de nucă de cocos a arătat o promisiune deosebită în unele studii pentru a ajuta la stimularea tiroidei lente.