Mandarinele sunt citrice care sunt bogate in substante nutritive cum ar fi vitamine C, A, B12, potasiu si ajuta la absorbtia fierului.
Mandarinele ofera diverse beneficii de sanatate si au un gust magnific si miros specific. Mai mult decat atat ele sunt excelente impotriva agentilor patogeni si intareste semnificativ sistemul imunitar. De asemenea ele regenereaza pielea si incetineste procesul de imbatranire. Iata cum trebuie sa procedati:
Daca nu ai la indemana suficiente ghivece sau nu ai incredere ca vor rasari toate semintele, poti pune pamant in pahare de unica folosinta si sa transplantezi mandarinul dupa 3 – 4 luni intr-un ghiveci pe masura. Semintele pot fi plantate si imediat dupa ce au fost scoase din fruct si clatite, insa sederea acestora in apa va grabi germinarea, ceea ce inseamna ca te vei bucura mai mult de primele frunzulite.
Citricele au nevoie de un sol nisipos pentru ca ele au nevoie de umiditate la nivelul radacinilor.
Pentru ca este o planta exotica, mandarinul are nevoie si prefera temperaturile inalte, insa in ultimii ani el s-a adaptat foarte bine si la temperaturile usor scazute. Totusi, temperatura optima pentru mandarin se invarte in jurul valorii de 28 de grade.
Imediat dupa cultivare, solul trebuie uda, iar udarea se repeta la fiecare 2 – 3 zile in functie de umiditate si temperatura. Este recomandat ca solul sa fie aproape mereu usor umed pentur a grabi incoltirea.
Citricele au nevoie, in special in primii 2 ani de viata, de un fertilizator pe baza de fosfor care sa stimuleze inflorirea si formarea fructelor. Pentru ca sansele ca fructele formate sa fie bune de consum sunt destul de reduse si pentru ca oricum vei dori sa le mentii pentru decor, poti utiliza fara probleme un fertilizator sintetic.